NemHandel infrastruktur bliver gjort klar til fremtidens digitale standardisering
| | |

NemHandel infrastruktur klargøres til fremtidens digitalisering

Alle virksomheder i Danmark skal snart udelukkende sende og modtage fakturaer via NemHandel

NemHandel infrastrukturen skal benyttes fra 1. januar 2024. Det er allerede om 15 måneder. HallerupNet er i dag NemHandel Acces Point, hvorfor vi får adgang til infrastrukturen 1. januar 2023, for at vi kan tilpasse vores infrastruktur til det nye NemHandel.

Regeringen, Folketinget, Erhvervsministeren, har med den nye bogføringslov etableret grundlaget for danske virksomheders fremtidige digitalisering og det er med store ambitioner.

NemHandel infrastruktur bliver gjort klar til fremtidens digitale standardisering
Ny NemHandel infrastruktur

Erhvervsstyrelsen og Skattestyrelsen arbejder med den praktiske planlægning og den tekniske udformning.

Lovgrundlaget for indførelsen af den nye NemHandel infrastruktur er allerede på plads, idet Erhvervsministeren efter Bogføringsføringslovens § 18, kan fastsætte regler for virksomheder, som har pligt til at anvende et digitalt bogføringssystem fra 1. januar 2024, ligeledes har pligt til at registrerer sine transaktioner på grundlag af en e-Faktura.

300.000 virksomheder skal have et digitalt bogføringssystem pr. 1. januar 2024 og 118.000 virksomheder pr. 1, januar 2026. NemHandel infrastrukturen skal bruges pr. 1. januar 2024.

Erhvervsministeren har derfor mulighed for at beslutte, at de første 300.000 virksomheder allerede fra 1. januar 2024 skal begynde at sende og modtage e-Fakturaer.

Der er store besparelser for virksomhederne, helt op til 80 %, så vi vil opfordre Erhvervsministeren til at træffe beslutningen så hurtigt som det bliver muligt.

Regeringen, Folketinget, Erhvervsministeren, Erhvervsstyrelsen og Skattestyrelsen, skal vide, at de danske virksomheder støtter op, om at få en nemmere hverdag med mindre administrativt bøvl.

Digitalisering af alt fakturabehandling er et meget stort skridt i den rigtige retning for et mere digitalt erhvervsliv i Danmark.

En digital virksomhed er mere effektiv med bedre indblik og overblik.

Vil du vide mere kontakt vores salgschef Anders Sjøgreen

Lignende indlæg