|

Hvad er bilagsanmodning

når du har brugt firmaets penge og ikke har afleveret et bilag

Har du som ledelse eller har du en medarbejder som har fået et kreditkort udleveret af virksomheden, så betragte mange sig som særlig betydningsfuld.

Vi har i flere år forsøgt at bekæmpe kreditkort, men vi må konstatere at vi har tabt kampen.

Vores forslag til virksomhederne er, og noget vi selv praktisere, er at medarbejderne indsender udlæg på daglig basis også selvom de har lagt ud for et hotelophold til kr. 1.000.

Firmaet betaler udlæg på daglig basis, så når udlægges trækkes på medarbejderens konto, så er udlægget indbetalt samme dag fra firmaet.

Hvad er bilagsanmodning

Fordelen ved ovenstående er helt klar. Medarbejderen skal nok sikre sig at få indsendt sine udlæg og dermed sine bilag. Virksomheden får bilagene bogført omgående og næste samtidig med afholdelsen.

Giver virksomheden en medarbejder et kreditkort, så har medarbejderen pligt til at indsende bilaget. Det sker ikke altid og virksomheden skal nu bruge tid på at rykke for indsendelsen. Virksomheden har jo en betaling, hvor der mangler et bilag.

Det er heldigvis gjort nemmere med bilagsanmodning. Nu kan der sendes en anmodning til medarbejderen og så må vi formode, at der kommer et bilag.

Bilagsanmodning bruges også til hvis virksomheden har foretaget en betaling uden om e-Regnskab (Hvilket er i strid med vores forretningsbetingelser). I dette tilfælde mangler e-Regnskab et bilag og sender en bilagsanmodning.

Du skal være opmærksom på, at manglende bilag i dit regnskab kan være en overtrædelse af bogføringsloven og – det koster – hvis du er en virksomhed som omsætter fra 10 mio. op til 100 mio. – er bøden formentlig kr. 25.000.

Vil du vide mere?

Få yderligere overblik over lovgivning til, hvordan du kommer i gang og funktionalitet i
e-Regnskab i vores Spørg og få svar sektion.

Ligende artikler