|

Lager er vigtig for fakturering

fra lager sælger man vare – man kan også sælge ydelser

Nogle virksomheder har et lager for at plukke fra lageret når de har en aftale (accepteret tilbud) med en kunde. I dette tilfælde levere lageret vare som indgår i en aftale hvor aftalen typisk består af flere elementer, såsom varer underleverandører og timer.

Andre virksomheder har et lager for at sælge vare fra lageret direkte til en kunde.

I begge tilfælde spiller lageret en væsentlig rolle for den efterfølgende fakturering men også for den løbende måling af de økonomiske transaktioner og virksomhedens resultat heraf.

Lager er vigtig for fakturering

Ved salg fra lager direkte til en kunde uden at der indgår andre komponenter, kan resultatet af handlingerne måles øjeblikkeligt.

Lageret kan også bruges til andre formål. Det kan være til at fastsætte værdien af en ydelse eller et aktiv. Til dette formål anvendes ofte et ”varenummer” som angiver en værdi pr. time eller anden enhed.

Rigtig mange virksomheder har i dag ikke et stor lager, som de havde før i tiden. De fleste leverandører har i dag levering af varer flere gange dagligt og nogle virksomheder fra dag til dag.

Derfor giver ikke mening, at virksomheder ligger inde med et lager når de kan få leveret varen inden for nogle timer eller fra dag til dag, på den adresse hvor de arbejder og eller angiver.

På trods af dette er lager stadigvæk vigtigt ved fakturering for de fleste virksomheder.

Vil du vide mere?

Få yderligere overblik over lovgivning til, hvordan du kommer i gang og funktionalitet i
e-Regnskab i vores Spørg og få svar sektion.

Lignende indlæg