|

Hvad hvis du ikke har noget bilag

det må ikke ske – men det kan selvfølgelig ske – bare ikke ret ofte

Bogføringsloven kræver, at der findes et bilag til hver transaktion. Det er dog generelt accepteret, at der eksisterer det som i bogføringsloven kaldes interne bilag. Et internt bilag er en transaktion hvor der ikke er noget eksternt bilag. Det kunne være en mellemregningstransaktion mellem to selskaber eller noget tilsvarende.

Man kunne ligeledes forestille sig, at man køber benzin til en firmabil på tankstation og at kvitteringen blæser væk. I dette tilfælde anbefaler vi at man tager et billede at benzinstanderen og lægger ind som bilag.  

Som følge af, at vi matcher alle transaktioner med et bilag, så kan det forekomme, at virksomheden har trukket på firmaets konto og ikke har indsendt bilaget. I det tilfælde sender e-Regnskab dig en bilagsanmodning, så vi sikrer os at du får afleveret alle dine bilag.

Hvad hvis du ikke har noget bilag

Som virksomheds ejer skal du være meget opmærksom på den nye bogføringslov og specielt straffebestemmelserne og bødebestemmelserne i bogføringsloven.

 Er du en mindre virksomhed med under 10 mio. i omsætning, så starter bøderne fra kr. 10.000. Er du derimod en virksomhed med over 100 mio. i omsætning, så starter bøderne fra kr. 100.000.

Mangler du at indsende bare 100 bilag, så kan man forestille sig, at det giver mindste bøden.

Vil du vide mere?

Få yderligere overblik over lovgivning til, hvordan du kommer i gang og funktionalitet i
e-Regnskab i vores Spørg og få svar sektion.

Lignende indlæg