Bogføringslov; Digital virksomhed; Digitalisering lovkrav; e-Regnskab er digital
|

Digitalisering er sund fornuft og snart et lovkrav

VIDSTE DU, AT 67 % AF VIRKSOMHEDERNE FORETRÆKKER DERES VIRKSOMHED SAMLET I ET SYSTEM

300.000 virksomheder skal have et digitalt bogføringssystem den 1. juli 2024. Det er lige rundt om hjørnet.

Vi har i mange år haft IT-systemer i de danske virksomheder.

Der er dog det grundlæggende problem med disse IT-systemer, at de er bygget op omkring en organisationsmodel, som ikke længere består, hvor medarbejderne har forskellige funktioner og beføjelser, og når disse beføjelser ikke længere rækker, så afleveres det til en medarbejder højere oppe i hierarkiet, for til sidst at ende på den øverste chefs bord.

De gamle IT-systemer var i høj grad opbygget omkring kontrol og atter kontrol samt involvering af medarbejdere til at fragte papir og processer rundt i organisationen.

Alle disse processer tager tid, meget tid, og det koster en formue.

Mange gamle IT-systemer var derudover baseret på papir og efterfølgende PDF-Fakturaer.

Intet af ovenstående er en del af fremtiden.

Den digitale fremtid er, at chefen kan se alt, og dermed udøve sin kontrol 100 %, hvis chefen ønsker at bruge sit liv på kontrol og atter kontrol.

Ledelsen kan uddelegere ansvar til medarbejderne, hvor medarbejderne ved, at ledelsen har adgang til alt, og derfor kan udføre kontrol på alt, hvad ledelsen finder hensigtsmæssigt at kontrollere.  

Der er meget store besparelser for danske virksomheder ved at blive digitaliseret, faktisk over 10 milliarder.

Kan du huske den tid hvor, hvis ledelsen skulle vide noget om firmaets økonomi, så skulle de spørge bogholderen, eller ringe til revisoren, som så kom ud i virksomheden og undersøgte forholdet.

Sådan er det ikke i dag og så alligevel. Mange danske virksomheder har adgang til et bogføringssystem, men ledelsen har ikke adgangskoden til systemet. Den har virksomhedens bogholder eller virksomhedens revisor.

Det er helt forkert.

Læs mere på Børsen borsen.dk/sponsoreret/300000-virksomheder-skal-digitalisere-i-rekordtempo-udsigt-til-store-besparelser

Vil du vide mere kontakt vores salgschef Anders Sjøgreen

Lignende indlæg